Of life, carrots and birthday cakes!

Am sarit aici peste luna celor 33 de primaveri 🙂 si am lasat in urma un foarte varatec April, destul de tulbure in esenta lui.. Un fel de luna obligatorie a mea in care am avut niste dispute mai intense cu sanatatea  si ca o incapatanata ce sunt cred ca am biruit situatia cu bine :). Pana la urma latinii aveau mare dreptate nu?! Mens sana in corpore sano! Totul vine din materia noastra cenusie: toate gandurile, toate senzatiile, toate dezechilibrele, toate fericirile, toate fricile, tristetile, aplecarile, veseliile, sanatatea…tot tot!!! Ele vin din launtrul nostru…de aceea sa nu lasam niciodata perdeaua de intuneric  sa coboare peste noi, sa ne inchida zambetul intr-un colt al existentei noastre. Lesson learned, asa ca mi-am promis ca finalul lui april va fi cu multi oameni dragi, departe de umbre, cu arome coapte, rasfatate, delicioase si inflorate, cam dupa cum se vede 🙂

 

DSC_0619

Si atunci la 33 de anisori mi-am facut cadou un CARROT CAKE home made 🙂 primul de altfel si vocile au soptit ca ar fi fost si foarte foarte foarteeee bun 🙂 si imi amintesc haios cum pana acum ceva vreme imi repugna cu desavarsire ideea morcovului intr-o prajitura 🙂 Oricum experienta prezenta nu a fost lipsita de aventuri. E clar ca inca nu stiu sa aproximez cum trebuie cantitatile si mi-am zis „hmmm tortul acesta la 13 persoane nu va ajunge”, dupa ce l-am analizat, reanalizat si taiat virtual in felii imposibile, a dat cu virgula bineinteles…asa ca  am mai facut un tort ca sa fie doua si suficiente :)) si cred ca am primit niste semne pe usa din dos pentru ca in momentul in care am ajuns la prepararea cremei cu mixerul…am scapat ustensila de la inaltime direct pe gresie si l-am cam facut bucati :). Prima reactie…aoleu crema! Apoi aoleu mixerul…si abia apoi..aoleu gresia..o fi ramas intreaga?! :)) Si asa, am primit cadou, printre altele, si un mixer nou 🙂

Ingrediente:

Pentru blat:

  • 300 gr de faina
  • 300 gr zahar brun
  • 5 mere decojite
  • 2 linguri de ulei
  • 1 plic de praf de copt
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • scortisoara dupa gust
  • un pumn, doi, trei 🙂 de nuci caramelizate
  • 1 varf de sare
  • 4 morcovi medii rasi
  • esenta de vanilie

Pentru crema:

  • 500 gr de crema Mascarpone ( sa fie branza nu? 🙂 )
  • 2 cutiute de frisca lichida cu 35% grasime
  • 3-4 linguri de zahar (in functie de cat de dulce doriti)
  • 2 pastai de Vanilla Bourbon

Compozitia pentru blat se amesteca cu un tel incepand cu mixarea merelor facute piure impreuna cu zaharul, cu esenta de vanilie, scortisoara, varful de sare pana se omogenizeaza, apoi se incorporeaza faina cu praful de copt, se introduc morcovii rasi si la final nucile caramelizate pe care eu le-am stropit si cu niste sirop de artar.  Se asaza compozitia in 2 forme rotunde de copt cam de 25 cm diametru, pe care punem hartie de copt si le dam la cuptorul preincalzit la 175 grade pentru 40-60 de minute in functie de puterea cuptorului. Apoi facem manevra „scobitoarea” 🙂 si il scoatem la racit pana pregatim crema. Crema este foarte rapida si usoara: batem frisca separat, Mascarpone separat, apoi le mixam impreuna cu zaharul si vanilia. Imbracam foile de blat complet in crema 🙂 Pentru un gust racoritor si pentru a se imbina aromele trebuie tinut la rece in frigider aprox. 5 ore. Am folosit pentru decor nuci caramelizate si sirop de artar.

Pentru doritori: inca mai este!!! 🙂 Enjoy!

P.S. Concluzia a fost ca era de-ajuns un singur tort 😉 si ca niste oameni frumosi mi-au facut ziua de milioane!!!

 

Anunțuri

2 comentarii

  1. Adina · Mai 3, 2016

    Arata delicios..eu sunt mega fan carrot cake.. bag cioco alba topita in crema de mascarpone in loc de zahar 😛
    Te pup. Si spor in tot ce faci !!

    Apreciază

    • alecsandramuresan · Mai 18, 2016

      He he, acum am vazut comm 🙂 si eu sunt mai nou maare fan.o sa tin minte treaba cu cioco alba..good ideea :)puup si spor si tie la bunataturi :*

      Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s